Fordítása: "CSS button"
Eredeti dokumentum: http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/Overview.html
Fordítás: Viktor Császár

Kérem vegye tudomásul, hogy a következõ oldalak a W3C CSS honlapjának lefordított anyagát tartalmazzák. Ez az eredeti tartalom szerzõi jog által védett, kérem olvassa el a leírást minden egyes oldal tetején. A fordító az egyedüli szerzõi jogtulajdonosa az itt található fordításnak. Bonus, Gutschein. A fordító nem tud semmiféle garanciát vállalni a hibamentes fordításért, az egyetlen teljesen aktuális dokumentum az eredeti W3C-féle angol nyelvû változat. A fordító megjegyzései másképpen vannak jelölve és nem képezik részét az eredeti dokumentumnak.

CSS

Az a dokumentum, ahonnan Ön ide került, Cascading Style Sheets-t, CSS-t használ a megjelenítés testre szabására. A CSS a World Wide Web Consortium (W3C) ajánlása, mely nagyobb mozgásteret biztosít a szerzõknek és olvasóknak a HTML és XML dokumentumok megjelenésének formázására.

A CSS használatával Ön meghatározhatja:

... és még nagyon sok mindent.

Ön beágyazhatja a stíluslapokat a HTML dokumentumok belsejébe, vagy beszúrhat egy linket, mely egy külsõ stíluslapra mutat, meghatározva ezzel akárhány dokumentum kinézetét.

A szerzõk a CSS használatával többek között az alábbi elõnyöket érhetik el:

A CSS-t beágyazták több webböngészõbe is, mint például a Microsoft Internet Explorerbe, a Mozilla Firefoxba, az Operába, az Apple Safariba, a Konquerorba és a Netscape Navigatorba.

Bõvebb információt találhat a CSS-rõl, illetve a specifikációjáról, kiegészítve tutorialokkal és példákkal a CSS-leírás oldalon.

Ha Ön CSS-sel támogatott oldalakat készít, tekintse meg a hozzáadható nyomógombok listáját!


CSS Valid
CSS!Valid HTML 4.0!

Steven Pemberton
Bert Bos