Fordítása: "CSS button"
Eredeti dokumentum: http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/Menu.html
Fordítás: Viktor Császár

Kérem vegye tudomásul, hogy a következõ oldalak a W3C CSS honlapjának lefordított anyagát tartalmazzák. Ez az eredeti tartalom szerzõi jog által védett, kérem olvassa el a leírást minden egyes oldal tetején. A fordító az egyedüli szerzõi jogtulajdonosa az itt található fordításnak. Bonus, SPW. A fordító nem tud semmiféle garanciát vállalni a hibamentes fordításért, az egyetlen teljesen aktuális dokumentum az eredeti W3C-féle angol nyelvû változat. A fordító megjegyzései másképpen vannak jelölve és nem képezik részét az eredeti dokumentumnak.

CSS gombok

Lehetõség van a stíluslapokat használó oldalakhoz CSS gombokat hozzáadni, amennyiben az alábbi irányelvek teljesülnek:

  1. Csak az alább listázott internetcímekrõl származó gombok használhatóak
  2. A gombok nem használhatóak olyan módon, hogy a W3C támogatására vagy jóváhagyására utaljanak az Ön termékével, szolgáltatásával vagy internetoldalával kapcsolatosan.
  3. A gombok nem használhatóak fel a W3C, tagszervezeteinek, szolgáltatásainak vagy termékeinek becsmérlésére, lejáratására.
  4. A logora egy aktív linket kell elhelyezni, mely a http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons címre mutasson.
CSS http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/cssos
Made with CSS http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/mwcos
CSS http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/cssom
Az alábbi csoport gombjai részben átlátszóak, hogy alkalmazkodjanak a környezetükhöz. Látja? A három gomb különbözõ háttérszíneken lett renderelve (átmenetileg a BGCOLOR attribútumot használva):
CSS Made with CSS CSS
CSS Made with CSS CSS
CSS Made with CSS CSS
CSS Made with CSS CSS
Ezen gombok internetcímei (balról jobbra):http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/cssts, http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/mwcts and http://www.w3.org/Style/CSS/Buttons/csstm.
Valid CSS! Ha ezt a gombot használja, akkor Ön azt jeleníti meg, hogy az oldalának stíluslapjai hibák után kutatva le lettek ellenõrizve. Ugorjon a CSS validator-hoz és tesztelje oldalát: megtudja, hogy használhatja -e ezt a logot, s ha igen, akkor hogyan.

A Logo dizájn Verso [1997-es link] és a W3C csapat munkája.

Håkon Lie