Fordítása: "Cascading Style Sheets Homepage"
Eredeti dokumentum: http://www.w3.org/Style/CSS/
Fordítás: Viktor Császár

Kérem vegye tudomásul, hogy a következõ oldalak a W3C CSS honlapjának lefordított anyagát tartalmazzák. Ez az eredeti tartalom szerzõi jog által védett, kérem olvassa el a leírást minden egyes oldal tetején. A fordító az egyedüli szerzõi jogtulajdonosa az itt található fordításnak. Wettbonus, Ranking. A fordító nem tud semmiféle garanciát vállalni a hibamentes fordításért, az egyetlen teljesen aktuális dokumentum az eredeti W3C-féle angol nyelvû változat. A fordító megjegyzései másképpen vannak jelölve és nem képezik részét az eredeti dokumentumnak.

Cascading Style Sheets
kezdõlap

(Ez az oldal CSS stíluslapokat használ)

Újdonságok

CSS tanulása

CSS böngészõk

Authorizációs eszközök

Specik 1, 21, 3

CSS tesztcsomagok

W3C Core stílusok

továbbiak: infó fejlesztõknek, SAC, fordítások, munkacsoport

(ugrás a következõ részre)

A Cascading Style Sheets (CSS) egy egyszerû módszer stílus (pl. betûtípusok, színek, igazítás) hozzáadására a webes dokumentumokhoz. Tutorialok, könyvek, levelezõlisták a felhasználóknak, stb. található a “CSS tanulása” oldalon. A stíluslapokkal kapcsolatos háttér információk találhatóak a Webes stíluslapok oldalon. A CSS-rõl folyó beszélgetés található a (archívált) www-style@w3.org levelezõlistán (és néha a CSS blogon), illetve a comp.infosystems.www.authoring.stylesheets csoportban.

Újdonságok

(ugrás a következõ részre)

(Az új CSS (tervezett) specifikációkkal kapcsolatos bejelentések olvashatók a “CSS-sel folyó munkák” oldalon.)

Valami kimaradt? Értesítsen engem!

CSS böngészõk

(ugrás a következõ részre)

A legegyszerûbb módja annak, hogy tapasztalatot szerezzünk a stíluslapokkal az, hogy letöltünk egy olyan böngészõt, mely támogatja a CSS-t. Nem mindegyik böngészõbe van még integrálva a teljes specifikáció, de a böngészõk verziói gyakran frissülnek, úgyhogy ez hamarosan megváltozik majd. Különbözõ oldalak foglalkoznak a a hibákkal és ezek megoldási módjaival.

Az alábbi források dokumentálják a különbözõ böngészõk támogatási szintjeit:

CSS Authorizációs eszközök

(ugrás a következõ részre)

Jelenleg több webes authorizációs eszköz biztosít valamilyen támogatást a CSS stíluslapokhoz. Az alábbi lista távolról sem teljes, de tartalmazza (idõrendi sorrendben) az összes eszközt, melyet eddig a tudomásunkra hoztak.

Egyéb szoftverek

(ugrás a következõ részre)

CSS specifikációk

A CSS különbözõ szintekkel (level) és profilokkal rendelkezik. Egyszerûsítve, az asztali böngészõk implementálják az 1-es, 2-es vagy 3-as szintet, míg más programok a platformjuknak megfelelõ profilt implementálják: a mobilok, a PDA-k, a televíziók, a nyomtató, a beszédszintetizátorok, stb.

Egyéb specifikációk, melyek kapcsolatban vannak a CSS-sel:

Könyv: “Cascading Style Sheets” (3. kiadás) – hibajegyzék

A CSS története le van írva Håkon Wium Lie és Bert Bos Cascading Style Sheets, designing for the Web, címû könyvében is, a 20. fejezetben (3. kiadás, Addison Wesley, ISBN 0-321-19312-1).

CSS Valid
CSS!Valid HTML 4.0! RSS feed Atom feed

Bert Bos, CSS kapcsolattartó
Utolsó frissítés $Date: 2010/07/15 13:53:05 $ GMT